2008. július 14., hétfő

Első Borom / My first wine

Én az első borom otthon készítettem az alföldön ahol születtem a már említett nagyapámtól örökölt pár tőkéről. Konkrétan 3 tőke Othello, kb a tavaj legalábbis 15-20 kg termése volt azt leszámítva amit a család ledézsmál szóval annyi maradt meg feldolgozásra. A feldolgozása picit későire sikeredett mert sajna nem tudtam időben haza menni ezért csak annyi történt hogy ősszel leszedték kb november eleje közepe tájt és viszont feldolgozni csak karácsonykor tudtam.Ennek hála elsőre jégbort készítettem.Bár a cukorfoka így hogy későn lett szüretelve is és feldolgozva meg pláne későn 24 fok lett, ami tényleg igazán jó bár sikerült egy igazán nehéz bort készítenem. De elkapott a gépszíj és úgy döntöttem nekem még több bor kell. Ezért elkezdtem olyan terület után vadászni ahol lehet pár tőkét telepíteni jó fekvésű is és akár bor is születhet belőle, nem utolsó sorban viszont az otthoni gazdaságot is fejlesztem, tervem , hogy a 3 tőkét megduplázom vagy még egy picit többet csinálok hogy legalább az a 30-40 liter bor meglegyen abból a fajtából is. Bár ott lesznek azért hátul ütők illetve akadályok azért én megpróbálom. Hála egy olyan fajta szőlő ami igen kevés gondozást igényel mert szinte vad.A permetezése is teljesen elmarad így tehát evidensen bio bor lesz belőle :) . Eddig azt mondhatom bejött mert tavaj sem volt gondozva és azelőtt sem most pedig csak a metszés lett megcsinálva bár ez már egy pici haladásnak számít az ezelőtti helyzethez képest.

I my first wine I prepared it at home on the plain where I was born from the few capitals inherited from my grandfather mentioned already. Actually 3 capitals Othello, approximately in the previous year at least, 15-20 kg of his crop was discounting it that the family filched, so much remained with a word onto processing. His processing tiny one turned out late because I was not able to fetch this unfortunately in time home only so much happened that in autumn took approximately the front of November his middle tájt and I was able to digest it at the time of Christmas only on the other hand.For this gratitude I prepared ice wine at the first try.bar his sugar degree in this manner that he was harvested late too and digested 24 were degrees, which is a really good bar really, on one being late especially succeeded on a truth full wine to prepare. But reached away the driving belt and I decided in that manner I need even more wine. I started hunting because of this after an area like that where it is possible to install a couple of capitals with a good position and wine may be born from him even, not I develop the home economy on the other hand in a last row, my plan ,that I double the 3 capitals you are yet somewhat more make that let that 30-40 litres of wine turn up at least from that kind. Although they will be hitters or obstacles there because of that at the back because of that I test it. Gratitude a kind like that grape what demands most little nurture dared quasi game.spraying him is canceled in this manner so evidently totally bio will be wine from him :) .I may say it till now came in because the previous was not edited in a year and before it, the cutting was done only though now although this counts as a tiny progress compared to the situation before this already.

Nincsenek megjegyzések: